Drs. B.R. Chander is sinds april 2008 verbonden aan het Franciscus ziekenhuis, locatie Gasthuis. Na de Geneeskunde studie in Leiden heeft hij 2 jaar gewerkt als arts assistent in het HAGA ziekenhuis, voorheen Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag onder supervisie van dr M.J.M. Driessen, drs. L.J.C.D Mol en dr F.M.C. van den Eeden. De vooropleiding heelkunde werd afgerond in het Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag (dr. P.J. Breslau). Hierna vervolgde hij de opleiding Orthopedie in het LUMC te Leiden (prof dr. R.G.G.H. Nelissen), het HAGA ziekenhuis, voorheen Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag, (opleider dr. C.F.A. Bos) en in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft (opleider dr. R.M. Bloem). Naast zijn opleiding werkte hij ook als clubarts bij top handbal en korfbal verenigingen.

Zijn aandachtsgebieden zijn de algemene orthopedie, sport-orthopedie, in het bijzonder schouder en knie letsels, knie-prothesiologie en voet/enkel chirurgie.

Naast zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg en medisch manager binnen het Franciscus Ziekenhuis is hij tevens lid van de medische commissie van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Tevens heeft hij grote affiniteit met budo sporten, zowel professioneel als privé.