Patienten die een orthopedische operatie ondergaan waarvoor zij langer dan 1 dag moeten worden opgenomen, worden verzorgd op de klinische afdeling Orthopedie. Deze bevindt zich op de 3e verdieping van het Franciscus Vlietland ziekenhuis

U wordt eerst ontvangen in onze gloednieuwe opname lounge waar u tot aan de operatie kan verblijven.
Na de operatie
Elke week worden de patiënten tijdens het multidisciplinair overleg besproken. Bij deze bespreking zijn de volgende personen: orthopeden, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

De bezoektijden zijn dagelijks van 15.30 tot 19.30 en extra in het weekend en op feestdagen van 13.30 tot 14.15.

Opname

Voordat u definitief bij ons op de afdeling wordt opgenomen, heeft u al een heel traject doorlopen. U bent dan al van alle kanten voorbereid op de operatie. U heeft dan al uitgebreid voorlichting gekregen van de orthopeed, de fysiotherapeut en het opnameplein. U weet van tevoren wat u kan en mag verwachten en wat u eventueel al zelf kan voorbereiden of regelen.

Toch komt er wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis nog veel op u af. Waar meld ik me? Wat neem ik mee? Uw verblijf in het Franciscus ziekenhuis begint bij het Inschrijf- en opnamebureau, daar ontvangt u het opnameboekje. Hierin staat de uitgebreide informatie. U ontvangt de folder ook bij de balies van de poliklinieken, Spoedeisende hulp (SEH) of op de verpleegafdelingen. Via deze link vindt u de belangrijkste informatie over een opname of verblijf in het Franciscus ziekenhuis.

Het verblijf op de afdeling

Na de operatie begint in veel gevallen direct de revalidatie.  Dit lijkt onvoorstelbaar snel, maar het is gebleken dat het prima kan en zelfs beter is voor het herstel. Je verliest nauwelijks iets van je conditie, wat natuurlijk erg in uw voordeel werkt. U bent immers niet ziek, u had een mechanisch probleem, dit is verholpen door de orthopeed en u moet zelf weer werken aan het herstel. Het blijkt gewoon, dat hoe sneller je weer gewoon uit bed gaat, des te sneller je letterlijk en figuurlijk weer op de been bent! U bent overdag ook op in uw gewone kleren en niet in uw pyjama. Hierdoor voelt u zich ook minder ziek en het ziet er een stuk gezelliger uit.

Ontslag

Wanneer het ontslag nadert, krijgt u tijdig instructies over zaken die thuis nog geregeld moeten of kunnen worden. Ook recepten voor eventuele medicatie krijgt u al tijdig mee, zodat dit al in huis is voordat u thuis bent. Wanneer er thuiszorg nodig is voor eventuele wondverzorging of lichamelijke verzorging, zorgen wij ook dat dit tijdig geregeld is, zodat u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken. Wij zorgen ook voor de overdracht naar eventuele thuisverzorging. Mocht het nodig zijn, dat mensen tijdelijk gaan revalideren of logeren in een verpleeg- of verzorgingshuis, dan bekijkt één van onze transferverpleegkundigen dit al voordat u wordt opgenomen, zodat alles vooraf al geregeld is en iedereen weet waar hij of zij aan toe is.